Interpretive walk in Zagreb for students from Munich

U petak 8.7. SF:ius je u Zagrebu ugostio studente etnologije i kulturne antropologije s Ludwig-Maximilians-Universität u Münchenu pod vodstvom profesora Johannesa Mosera, a u suradnji s Odsjekom za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Na poziv profesorice Nevene Škrbić Alempijević, kustos i povjesničar umjetnosti Dario Vuger osmislio je interpretacijsku šetnju za studente koja kritički obrađuje povijesni razvoj grada Zagreba od razdoblja Drugog svjetskog rata do poslijeratne modernizacije i ideološke reorganizacije teritorija nakon raspada SFR Jugoslavije. Studenti su u šetnju gradom krenuli u jutarnjim satima s Trga republike Hrvatske (nekadašnjeg Trga maršala Tita), a završili razgovorom i refleksijom u prostoru Studentskog Centra Zagreb u ranim popodnevnim satima.

Šetnja je realizirana u suradnji s arhitekticom Dafne Berc, istraživačicom na KAEBUP projektu, koja je studentima ponudila vrijedne urbanističke perspektive i natuknice o poslijeratnom razvoju Zagreba kao i značaju modernističkog arhitektonskog nasljeđa u kontekstu suvremenih umjetničkih, arhitektonskih i urbanističkih kretanja.


Radnu mapu šetnje uz tematske natuknice i poveznice možete pogledati na linku ↓

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=13TZ6G2Tij-0NTW6RLYqdLUlCc_Qdeg0&usp=sharing