SOCIJALNI RUB: ZANIMLJIVE NEISPRIČANE PRIČE

SF:ius je neprofitna udruga iz Zagreba osnovana s ciljem interdisciplinarnog istraživanja, analize i davanja glasa zanimljivim neispričanim pričama sa socijalnog ruba oslanjajući se na umjetnički, zagovarački i aktivistički rad.

Udruga SF:ius zalaže se za artikulaciju kritičkih stavova prema narativima proizvedenim od strane aktera na pozicijama moći zadržavajući pri tome položaj u diskurzivnom prostoru “socijalnog ruba”, što za SF:ius znači nestranački i neovisni otklon od ustaljenih društvenih paradigmi i usmjerenje prema temama koje su izostavljene iz ili nedostatno zastupljene u dominantnim strukturama proizvodnje znanja i značenja.

SF:ius koristi interdisciplinarnu metodologiju, koja uključuje, ali se ne ograničava na umjetničke prakse i političku analizu.
Programi koje SF:ius provodi oslanjaju se na znanstveno-istraživački, umjetnički, zagovarački i aktivistički rad.
Tematski i sadržajno programi prate aktualne probleme iz područja filozofije, umjetničkih praksi i teorije umjetnosti, studija memorije, povijesti, politike i društvene teorije.

Svrha SF:ius-a je promoviranje i unaprjeđenje ravnopravnosti, egalitarne distribucije moći, jednakih mogućnosti, održivih budućnosti, socijalne pravde i inovativnih rješenja društvenih tenzija.


URED

Dario Vuger

Koordinator programa i međunarodnih projekata

dario.vuger@sfius.org

Layla Munitić

Koordinator programa “Priče s ruba” i financijski administrator

layla.munitic@sfius.org