Socijalni rub: zanimljive neispričane priče

SF:ius je osnovan s ciljem interdisciplinarnog istraživanja, analize i davanja glasa zanimljivim neispričanim pričama sa socijalnog ruba oslanjajući se na umjetnički, zagovarački i aktivistički rad.

Tematski i sadržajno programi prate aktualne probleme iz područja filozofije, umjetničkih praksi i teorije umjetnosti, studija memorije, povijesti, politike i društvene teorije, a svrha im je promoviranje i unaprijeđenje ravnopravnosti, egalitarne distribucije moći, jednakih mogućnosti, održivih budućnosti, socijalne pravde i inovativnih rješenja društvenih tenzija.

 

Vijesti

Molat

Talking with Daphne Berc and Dino Belamarić

OZDRAVLJIVANJE TERITORIJA Nº2: MOLAT novomedijska je produkcija s e-publikacijom koja predstavlja rezultate višedisciplinarnog istraživanja i radionice spekulativnog urbanističkog diskursa. Rezultat je suradnje SF:iusa s arhitektima Dafne Berc i Dinom Belamarićem, koji od 2016. kontinuirano rade na analitici ozdravljivanja teritorija, razvoju urbanističkih instalacija i performativnih izlaganja.

ddd

Knowledge Alliance for Evidence-Based Urban Practices

Projekt „Knowledge Alliance for Evidence-Based Urban Practices“ (KAEBUP), kojeg sufinancira Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA)…

Zlatna obala, Maša Seničić, fotografija

Gold Coast, Maša Seničić

DOGAĐANJA, IZLOŽBA, VIJESTI 27/10/2020, 19:00 – 31/10/2020, 15:00 ’Zlatna obala’ je multimedijalni i transdisciplinarni projekt koji se temelji…