Pop-up retrospektiva povodom 10 godina SF:ius-a

U subotu, 3. rujna, održat će se cjelodnevni pop-up event u Multimedijalnom institutu Mama povodom deset godina djelovanja udruge SF:ius.

Retrospektivno će se obraditi važni akteri u razvoju SF:iusa kao udruge, predstavit će se fragmenti arhiva u nastajanju, i SF:ius će se smjestiti na vremensku mapu razvoja nezavisne kulture u Zagrebu.

U sklopu cjelodnevnog druženja u prostoru Multimedijalnog instituta, u 13h će se održati razgovor o procesu i značenju prikupljanja svjedočanstava u formiranju arhiva i samodokumentiranja djelovanja udruge.

Razgovoru će prisustvovati vizualni antropolog Ivor Glavaš, etnolog i kulturni antropolog Tomislav Augustinčić i kustos Dario Vuger.

Program je financiran sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu GZ.

Udruga SF:ius je osnovana s ciljem istraživanja, analiziranja i davanja glasa zanimljivim neispričanim pričama sa “socijalnog ruba”. U radu se koristi interdisciplinarna metodologija koja uključuje, ali se ne ograničava na umjetnost, kulturne prakse i društvenu analizu. Od svog osnutka 2012. godine, udruga aktivno sudjeluje u oblikovanju i promoviranju kritičke pozicije o društveno i kulturno važnim temama, stavljajući naglasak na rad izvan centara, međunarodnu suradnju, suradnju s lokalnim zajednicama i promoviranje alternativnih perspektiva.